Pitäkää huoli itsestänne ja toisistanne

Ajat ovat nyt hyvin poikkeukselliset ja vaikuttavat radikaalisti lähes jokaisen arkeen. Monet iltamenot ja harrastukset ovat peruuntuneet ja yhtäkkiä kalenterit ammottavat tyhjyyttään. Nyt on hyvä hetki pysähtyä ja panostaa omaan henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, kun liikkumista ei vielä toistaiseksi ole rajoitettu. Ei kannata siis jäädä pelkästään kotiin neljän seinän sisälle ja sohvalle, ellei koe itseään kipeäksi. Ihmiskontakteja tulee kuitenkin välttää. Tässä joitakin vinkkejä:

1. Ulkoile

Kevät tuo mukanaan mahtavat ulkoilukelit eikä ulkona liikkumista vielä ole rajoitettu. Nyt kannattaa siis ulkoilla! Ulkona liikkuminen tekee hyvää henkiselle ja fyysiselle hyvinvoinnille. 10 000 askelta päivässä on hyvä suositus myös näinä poikkeusaikoina. Vältä kuitenkin ihmiskontakteja.

2. Mene metsään

Metsällä on tunnetusti positiivinen ja rauhoittava vaikutus henkiseen hyvinvointiin. Siellä myös jatkuva korona-uutisointi unohtuu hetkeksi. 

3. Kuntoile kotona

Mikäli kuntosalilla käynti pelottaa tai se on suljettuna, voi kotikin toimia kuntoilupaikkana. Esimerkiksi punnerrukset, vatsalihasliikkeet, selkälihasliikkeet ja kyykyt ovat tehokkaita liikkeitä ja helppo suorittaa kotona. Netistä löytyy runsaasi ohjeita kotikuntoiluun sekä jumppavideoita. Kuntoilua kotona voit tehdä myös, mikäli olet karanteenissa. Älä kuitenkaan kuntoile, mikäli koet olevasi kipeä.

4. Yritä pysyä positiivisena

Tilanne on kaikille uusi ja poikkeuksellinen. On luonnollista, että se mietityttää ja ahdistaa. Et kuitenkaan voi vaikuttaa tilanteeseen muulla tavoin, kuin noudattamalla viranomaisten ohjeita. Oman henkisen hyvinvointisi kannalta on hyvä yrittää pysytellä positiivisena. Vältä liiallista korona-uutisoinnin seuraamista, sillä se voi lisätä ahdistustasi. Muista, että kaikki, mitä luet aiheesta, ei välttämättä pidä paikkaansa.

5. Pidä yhteyttä läheisiisi

Vaikka ihmiskontakteja tulee välttää, se ei tarkoita, että yhteydenpitoa tulisi välttää. Päin vastoin. Soita läheisillesi vaikka useita kertoja päivässä. Puhuminen asiasta tekee hyvää niin itsellesi, kuin myös läheisillesi. 

 

Muistakaa huolehtia käsihygieniasta sekä yskiä ja aivastaa oikein, kuten monessa yhteydessä on kansalaisia opastettu. Toivotan Tangon puolesta voimia ja positiivisuutta kaikille näinä poikkeuksellisina ja haastavina aikoina. Pitäkää huoli itsestänne ja toisistanne!

 

Kirjoittaja:

Teppo Rantaniva
Product & Brand Lead
Health Care Success Oy / Tango®

  

Mikä on Health Care Success Oy ja Tango?

Health Care Success Oy on vuonna 2009 perustettu suomalainen yritys. Kehitämme hyvinvointiteknologiaa ja siihen liittyviä palveluita. Olemme ihmisten liikunnan lisäämisen, hyvinvoinnin edistämisen sekä liikkumattomuudesta aiheutuvien ongelmien ennaltaehkäisemisen asialla. Tango® on Health Care Success Oy:n rekisteröimä tavaramerkki.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published