Paikallaanolon vaarat – Tango muistuttaa jaloittelemaan

Suomalaiset aikuiset ovat suurimman osan valveillaoloajastaan paikoillaan. Pääasiassa paikallaanolo on istumista. Päiväkodista ja koulusta alkanut vähäisen liikkumisen elämäntapa jatkuu monilla työelämässä istumatyön myötä. Useilla paikallaanolo jatkuu kotona eläkkeelle siirtymisen jälkeen. Erään eurooppalaisen selvityksen mukaan aikuiset istuvat keskimäärin 5-6 tuntia päivässä ja noin joka viides istuu päivittäin yli 7,5 tuntia.

Liiallinen istuminen ja paikallaanolo kohottaa riskiä useiden pitkäaikaissairauksien ilmaantumiseen. Näitä ovat esimerkiksi diabetes ja valtimosairaudet. Lisäksi pitkäkestoinen istuminen kuormittaa yksipuolisesti kehon rakenteita. Siten se on todennäköisesti yhteydessä niska- ja alaselkäkipuihin. 

Tango-hyvinvointimotivaattorit muistuttavat jaloittelemaan

Tehokkain tapa ehkäistä pitkäaikaisen istumisen aiheuttamia terveyshaittoja on istumisen tauottaminen jaloittelemalla ja liikuskelemalla kevyesti. Suositus on nousta ylös jaloittelemaan vähintään tunnin välein, mutta mitä useammin, sitä parempi.

Tango-hyvinvointimotivaattori on hyvä työkalu muistuttamaan istumisen tauottamisesta. Rannekkeisiin saa säädettyä värinähälytyksen, joka varoittaa liiallisesta paikallaanolosta. Hälytyksen saa säädettyä juuri itselleen sopivaksi eli minä aikavälinä ja päivinä toiminto on aktiivisena ja kuinka pitkän paikallaanolon jälkeen ranneke antaa muistutuksen.

Tango-hyvinvointimotivaattoreista ja niiden ominaisuuksista voit lukea lisää täältä:

Tango Melody
https://tangowellness.com/products/tango-melody

Tango Beat
https://tangowellness.com/products/tango-beat

 

Kirjoittaja:

Teppo Rantaniva
Product & Brand Lead
Health Care Success Oy / Tango®

 

Lähteet:

https://www.ukkinstituutti.fi/tietoa_terveysliikunnasta/liikkumattomuus/liiallisen-paikallaanolon-haittoja

https://www.terve.fi/artikkelit/istumisen-terveysriskit

 

Mikä on Health Care Success Oy ja Tango?

Health Care Success Oy on vuonna 2009 perustettu suomalainen yritys. Kehitämme hyvinvointiteknologiaa ja siihen liittyviä palveluita. Olemme ihmisten liikunnan lisäämisen, hyvinvoinnin edistämisen sekä liikkumattomuudesta aiheutuvien ongelmien ennaltaehkäisemisen asialla. Tango® on Health Care Success Oy:n rekisteröimä tavaramerkki.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published