Aikuisten liikkumisen suositus – seuraa Tangon avulla

UKK-instituutti päivitti aikuisten liikkumisen suositustaan lokakuussa 2019. Liikkumisen suosituksessa korostetaan uusina asioina kevyttä liikuskelua sekä istumisen ja paikallaanolon tauottamista.

– Tutkimusnäyttö on osoittanut, että myös kevyellä liikuskelulla on terveyshyötyjä erityisesti vähän liikkuville, taustoittaa UKK-instituutin johtaja, lääketieteen tohtori Tommi Vasankari.

Kevyt liikuskelu voi alentaa muun muassa verensokeri- ja rasva-arvoja. Lisäksi verenkierto vilkastuu ja lihakset sekä nivelet vetreytyvät.

Uutena asiana liikkumisen suosituksessa on myös unen ottaminen liikunnan rinnalle.

– Riittävällä unella ja liikkumisella on yhdessä merkittäviä terveysvaikutuksia, ja unen vaikutus palautumisessa on suuri. Tässä päivitetyssä liikkumisen suosituksessa halutaan huomioida entistä vahvemmin hyvinvoinnin kokonaisuus, Vasankari kertoo.

Sykettä kohottavaa reipasta liikuntaa suositellaan tehtäväksi 2 tuntia 30 minuuttia viikossa. Lihaskuntoa ja liikehallintaa on suositeltavaa harjoittaa vähintään kaksi kertaa viikossa.


Tango-hyvinvointimotivaattorit tukena

Kevyen liikuskelun ja sykettä kohottavan liikunnan määrää on helppo ja kätevä seurata Tango-hyvinvointimotivaattoreiden avulla. Rannekkeisiin saa säädettyä halutessaan myös värinähälytyksen, joka varoittaa liiallisesta paikallaanolosta. Unenlaatua ja -kestoa Tango seuraa automaattisesti ja raportti on luettavissa joka yöltä Tango GO+ -mobiilisovelluksessa.


Tango-hyvinvointimotivaattoreista ja niiden ominaisuuksista voit lukea lisää täältä:

Tango Melody
https://tangowellness.com/products/tango-melody

Tango Beat
https://tangowellness.com/products/tango-beat

 

Kirjoittaja:

Teppo Rantaniva
Product & Brand Lead
Health Care Success Oy / Tango®

 

Lähteet:

https://www.ukkinstituutti.fi/terveysliikuntanyt/aihe/ajankohtaista/845/liikkumisen_suositus_uudistui_-_kaikki_liike_kannattaa

https://www.ukkinstituutti.fi/liikkumisensuositus/aikuisten-liikkumisen-suositus


Mikä on Health Care Success Oy ja Tango?

Health Care Success Oy on vuonna 2009 perustettu suomalainen yritys. Kehitämme hyvinvointiteknologiaa ja siihen liittyviä palveluita. Olemme ihmisten liikunnan lisäämisen, hyvinvoinnin edistämisen sekä liikkumattomuudesta aiheutuvien ongelmien ennaltaehkäisemisen asialla. Tango® on Health Care Success Oy:n rekisteröimä tavaramerkki.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published